Látogasson el hozzánk a skinspirit.hu egyik helyén, ahol kipróbálhatja a lézeres végleges szőrtelenítését a Lumenis LightSheer DUET segítségével! Csak lépjen be a szépségszalonunkba, vagy hívjon minket!

nő ágyon fekve végleges szőrtelenítési kezelés során

  1. A lézeres szőrtelenítés fő előnye a nem kívánt testszőr eltávolításának hagyományos módszereihez képest elsősorban hatékonysága .
  2. Egy másik előnye a hosszú távú megtakarítás idő és pénz szempontjából. Ez elsősorban abból adódik, hogy az L aser szőrtelenítés menetekben ritkábban kell elvégezni, mint a hagyományos szőrtelenítés módszerei, hogy ugyanazt az eredményt elérni.
  3. Többé nem kell pénzt költeni egyszer használatos borotvákra, szőrtelenítő krémekre vagy viaszra. Hasonlóképpen, már nem kell rendszeresen használnunk a szépségSzalon szolgáltatásait.
  4. A kezelések sorozatának elegendőnek kell lennie a nem kívánt szőrszálaktól való megszabaduláshoz.
  5. Az is nagyon fontos ügyfeleink számára, hogy a végleges szőrtelenítés sokkal kevésbé fájdalmas, mint a hagyományos módszerek! A LightSheer DUET Laser rendelkezik egy chill tippel (hűtő tipp), amelynek köszönhetően a kezelés nagyon kellemes lehet.
  6. A dióda lézerfényű hullámok egyenruhák és kizárólag a megcélzott szőrra hatnak, anélkül, hogy a környező bőrt károsítanák .

 

A lézernek a szőrtüszőre gyakorolt hatása a szelektív fototermolízis (STPL) elvén alapul . Ebben a folyamatban a lézer által kibocsátott fénynyalábot abszorbeálják a szőrtüsző melanint tartalmazó struktúrái. A lézerenergiát hővé alakítják, amelyet viszont a szőrhagyma felé vezetnek. Idővel felmelegszik, amíg a szőr szerkezetének a növekedéséért felelős elemei elpusztulnak . Egyszerűen fogalmazva: szőrhullást okoz a tüsző megsemmisítése révén. A szelektív fototermolízis (STPL) elve a leghatékonyabb a szőrra az anagen (növekedés) fázisban, tehát minden egyes ülés ütemezése rendkívül fontos annak érdekében, hogy az egyes végleges szőrtelenítési kezelések eredményeit maximalizáljuk .

fehér bugyi a nő csípőjén

 

A végleges szőrtelenítési kezelés azonban nem túl hatékony a szőr növekedési ciklusának következő két szakaszában. A Catagen (átmeneti) fázis az a fázis, amelyben a szőrhagyma leválasztja a vérkészletet és felfelé mozog. A szőrtüsző gyorsan zsugorodik, és ebben a szakaszban leáll a melanin képződés, ezért a lézersugárzás már nem képes elérni a szőr mátrixát. A lézernyaláb, amely a Catagen fázisban eléri a szőrt, nagyon gyenge, tehát nem elég erős a szőr elpusztításához. A növekedési ciklus utolsó része a telogén (pihenő) fázis, amelyben a szőr lebomlik és lassan leválasztódik a bőr felületétől. Ebben a szakaszban a végleges szőrtelenítés teljesen hatástalan. Figyelembe véve a végleges szőrtelenítés alacsony hatékonyságát a katagén (átmeneti) fázisban és a telogen (pihenő / elhúzódó) fázisban , javasoljuk, hogy ismételje meg az eljárást (3-6 kezelési ülés) rendszeres időközönként, 4-8 hetente. A vékony és / vagy világos színű szőrú egyéneknek szem előtt kell tartaniuk, hogy esetükben a végleges szőrtelenítési kezelés kevésbé látható, mint a vastag, sötét szőrú személyek eredményei. Ennek oka az a tény, hogy a lézer egyszerűen kevésbé hatékony vékony és / vagy világos színű szőr esetén, mivel a szőrtüszőben alacsony a melaninszint.