Csak a lézer képes véglegesen eltávolítani a szőrt

Igazság . A végleges szőrtelenítés az egyetlen módszer, amely a szőrt véglegesen eltávolítja . A nagy mennyiségű pigmentet (melanint) tartalmazó sötét szőr megszabadulásának leggyorsabb módja az, hogy belülről pusztítson el, ha a lézersugárral áthatolja a szőrt. A lézernyaláb energiáját a melanin felszívja a szőrtüsző sejtjeiben, amelyek felmelegsznek. Az idő múlásával a felmelegedés megöli a szőrtüszőt, és lehetetlenné teszi a további regenerálódást (új szőr növekedését).

 

kobieta trzymająca lupę na tle swoich nóg

Nyáron a végleges szőrtelenítési eljárások nem szőrthatók végre.

Mítosz . A végleges szőrtelenítési kezelések egész évben elvégezhetők, feltéve, hogy betartják a kezelés utáni ajánlásokat. A lézernyaláb kis mennyiségű sugárzást bocsát ki, amely körülbelül 2 hétig a bőrön marad. A legfontosabb dolog, hogy a kezelésnek kitett testrészeket ne tegye ki további sugárzásnak (például napfénynek), mivel ez égési sérüléseket, ödémát vagy elszíneződést okozhat.

Nyáron a test olyan részeinek kezelése ajánlott, mint például:

Ezeket a területeket biztonságosan lehet védeni a napfénytől, mert valószínűleg ruházat borítja őket. Nyáron szintén javasolt kiegészítő védelem érdekében magas UV-szűrővel ellátott fényvédő krémet használni, hogy minden lézeres szőrtelenítési kezelés után a bőr megfelelő védelmet biztosítson.

Vannak lézerek, amelyek képesek nagyon könnyű szőr eltávolítására

Mítosz . Eddig még nem találtak olyan lézert, amely hatékonyan távolítaná el a szőke, vörös vagy szürke szőrt. Vannak speciális lézerek, amelyekkel megpróbálják eltávolítani az ilyen típusú szőrt, sajnos nem nagyon hatékonyak, és az eredmények messze nem felelnek meg a várakozásoknak.

A végleges szőrtelenítés kiküszöböli a szőr növekedését az első kezelés után

Mítosz . általában ahhoz, hogy a szőrt véglegesen eltávolítsák , körülbelül 7 hetes időközönként 6-8 üléses ciklust kell végrehajtani. Minden kezelés után a szőr kezdetben normálisan növekszik, de 2-3 hét után az egész szőr (vagy csaknem az egész) egyszerűen esik ki. Körülbelül 4 hét elteltével új szőr jelenik meg, és újabb kezelést kell végezni. Egyre kevesebb új szőr nő vissza, mindegyik végleges szőrtelenítés során, amíg a szőr végre nem képes növekedni.

Az elvégzendő kezelések száma egyedi kérdés

Igazság . Minden szervezet különbözik, és a kezelések száma a szőr szerkezetétől, vastagságától és színétől függ . Ráadásul az idő múlásával teljesen új szőr alakulhat ki és növekszik, amelyek teljesen új helyeken jelentkezhetnek, például a nő arca. Az ilyen újbóli növekedés nagymértékben a női hormonoktól függ, és sajnos a lézer nem képes eltávolítani a jelenleg növekedési szakaszban levő szőrot.

A végleges szőrtelenítés bőrirritációt okoz

Mítosz . Minden organizmus eltérő, a kezelés után a bőr enyhén irritálódhat és megpirosodhat, azonban ezek a tünetek néhány óra múlva megszűnnek.

Végleges szőrtelenítés a gépeink segítségével teljesen biztonságos

Igazság . A Budapesten működő Szalonban a kezelést tapasztalt, magasan képzett szakemberek végzik, a legkorszerűbb Lumenis LightSheer DUET diódalézerkészülék segítségével . Hatékonyságát mind a minőségi, mind a biztonsági tanúsítványok alátámasztják. A legmagasabb színvonalú szolgáltatásokat nyújtjuk, miközben betartjuk az iparág legjobb gyakorlatait, amelyeket szakemberek fejlesztettek ki.

Az IPL olyan hatékony, mint a dióda lézer?

Mítosz . Az IPL (intenzív impulzusfény) nem lézer, hanem a fényterápia egyik formája. Közismert tény, hogy az IPL kezelés nem olyan hatékony, mint a dióda lézer. Fej-fej vizsgálatok azt mutatják, hogy az IPL általában nem ideális minden bőrtípusra. A diódalézersugár specifikus, egyenruhás hullámhosszú, ami lehetővé teszi a szőr egyedi megcélzását, mivel kifejezetten nyomon követi a szőr pigmentjét, és így a környező bőrt sértetlenül hagyja. Az IPL azonban több hullámhosszt használ, amelyek az egész kitett területre szétszóródnak, ahelyett, hogy szelektíven megcéloznák a szőrt, ez pedig felmelegíti a környező bőrt. Az a tény, hogy az IPL kezelés nem szőrszelektív, általában a fájdalmasabbá teszi a kezelést, mint a Diode lézerrel végzett kezelés. Ezenkívül az IPL-kezelést is kevésbé hatékonnyá teszi, az eredmények kevésbé láthatók az egyes munkamenetek között. Ezért további kezelési foglalkozásokat kell elvégezni egy IPL módszer alkalmazásával annak érdekében, hogy ugyanazokat az eredményeket érjék el, mint ahogyan alacsonyabb számú szekciót érnének el Diode lézerrel. Ezenkívül az IPL használata károsíthatja vagy deformálhatja a szőrhagymákat, ami csökkenti a végleges szőrtelenítés hatékonyságát.

Az otthoni szőrtelenítő eszközök ugyanolyan hatékonyak, mint a szépségszalonban található professzionális végleges szőrtelenítő eszközök

Mítosz . Jelenleg a piac több otthoni használatra szánt szőreltávolító eszközt (elsősorban IPL eszközöket) kínál, amelyek egyszerűen nem olyan hatékonyak vagy hatásosak, mint a szépségszalonban a szőrtelenítés kezelésére használt profi lézerek . A dióda lézernyalábot egyetlen hullámhossz jellemzi, amely szelektíven hat a szőrra, és elpusztítja annak belső szerkezeteit. A háztartási készülékek nem diódalézerek , általában IPL-készülékek, amelyek szétszórt fénynyalábot használnak, amely nem csak a szőrra, hanem a környező bőrre is hat! Ennek eredményeként kevésbé hatékonyak, és a szőrtelenítés általában fájdalmasabb, mint a szépségszalonban alkalmazott diódalézeres kezelés .